Ronald Fransen

De reis van Ronald met DC begint in 2010. Als een actieve vertegenwoordiger in de lokale overheid, zag hij een behoefte aan innovatie in de energieveld. En in het bijzonder de noodzaak van een gedecentraliseerd energiesysteem. Er was echter weinig animo voor een dergelijk streven. Zonder een katalysator voor verandering nemen consumenten genoegen met bestaande energievoorzieningen en -kosten. Ook het bedrijfsleven had weinig reden om de traditionele energievoorziening te innoveren.

Met een sprong voorwaarts naar 2018 vinden we consumenten, beleidsmakers en industrie gericht op een nieuw model. Elektrificatie komt niet verder en er is een verschuiving in het denken gekomen. Ronald ziet nu mogelijkheden om deze energiesystemen een kan te bieden via de Stichting Gelijkspanning Nederland.

Ronald brengt ook vele jaren ervaring met bedrijfsleiding en industrie management naar de stichting. Hij doorziet de commerciële en financiële realiteit van de “energietransitie” en geeft advies aan professionals uit de industrie over deze lastige uitdaging.

Een sterk geloof in de kracht van mensen; Ronald is in staat om DC-gerelateerde stakeholders bij elkaar te brengen en samenhangende teams te vormen om zinvolle resultaten te behalen.

Ronald verzorgt bij de Stichting Gelijkspanning Nederland de administratie en de back-office. Hij vervult ook de rol van secretaris en penningmeester in de stichting.

Naast de Stichting is Ronald getrouwd met Erna, al 33 jaar. Ze genieten van een comfortabel leven in Aalsmeer. Ronald is ook “opa” van twee slimme, mooie en getalenteerde kleinkinderen met een derde op komst.