E-Mobility

Stichting Gelijkspanning Nederland is toegewijd aan het bevorderen van kennis op het gebied van DC laadtechnologie.

DC-laadtechnologie, ofwel Direct Current, is de nieuwste en meest efficiënte manier om elektrische voertuigen op te laden. In tegenstelling tot AC-laadtechnologie, die stapjes van omzetting vereist, gaat DC-laadtechnologie direct van de laadpaal naar de accu van het voertuig.

Hierdoor is de laadtijd aanzienlijk verkort en kunnen voertuigen snel worden opgeladen.
Bovendien biedt DC-laadtechnologie flexibiliteit voor zowel consumenten als bedrijven. Voor consumenten betekent dit dat ze sneller en gemakkelijker kunnen laden, terwijl bedrijven de voordelen kunnen benutten door de efficiëntie van hun laadinfrastructuur te verhogen.


Stichting Gelijkspanning Nederland wil graag haar steun betuigen aan de ontwikkeling en implementatie van DC-laadtechnologie en roept bedrijven en overheden op om dit te steunen. Door investeringen in deze technologie te doen, kunnen we een toekomst creëren die gericht is op duurzame mobiliteit, zonder compromissen op het gebied van snelheid en efficiëntie.

Stichting Gelijkspanning Nederland gelooft sterk in de toekomst van DC-laadtechnologie en willen onze bijdrage leveren aan deze belangrijke ontwikkeling. Wordt deel van de oplossing en steun de toekomst van duurzame mobiliteit.


De stichting ondersteunt de E-Mobility sector (DC laadtechnologie) door:
• DC on Tour I: DC laadtechnologie
Een event waar experts elkaar treffen en kennis met elkaar delen op het gebied van technisch en interoperabiliteit vraagstukken;
• Stichting Gelijkspanning Nederland is vertegenwoordigd in diverse norm commissies en ondersteund kennis instelling op het gebied van gelijkspanning;
• Het uitbrengen van webinars gerelateerd aan DC laadtechnologie en het organiseren van excursies;
• Stichting Gelijkspanning Nederland werkt samen met Connectr op het gebied van het opbouwen van een netwerk en kennisdeling binnen dit thema, dit doen wij door het ondersteunen bij de Community Heavy Duty Charging en het ontwikkelen en uitwerken van Masterclasses waarbij DC laadtechnologie centraal staat.