Ons Netwerk

De Stichting Gelijkspanning Nederland werkt met en voor verschillende partijen binnen Nederland en vervult een belangrijke faciliterende rol. Het doel van de stichting is eenvoudig: geef leiding en begeleiding bij het vergroten van de kennis over en de toepassing van DC binnen Nederland.

De Stichting Gelijkspanning Nederland werkt voornamelijk samen met de volgende groepen:

Leveranciers: veel DC-producten zijn al op de markt. De Stichting Gelijkspanning Nederland bevordert de installatie en implementatie van deze bestaande oplossingen en biedt ook begeleiding aan leveranciers met betrekking tot schaalbaarheid en vraagstelling. De Stichting Gelijkspanning Nederland kan leveranciers helpen om hun marktaandeel te vergroten.

Bouw en installatie: elektrificatie brengt vele uitdagingen met zich mee, van kleinschalig ontwerp en installatie tot de nationale energievoorziening met onderhoud en verbetering van het elektriciteitsnet. De Stichting Gelijkspanning Nederland levert technische middelen aan deze industrieën. Door een gemeenschappelijk kader te bieden waarin DC wordt gebruikt, verbetert de stichting ook de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Directe klanten: “Hoe kunnen we een positieve ‘business case’ voor dit project opstellen met DC?” De Stichting Gelijkspanning Netherlands heeft een ruime ervaring op het gebied van commerciële oplossingen in verschillende bedrijfstakken. Van kostenanalyse, technische knowhow tot veiligheids- en beveiligingsvragen: de Stichting Gelijkspanning Nederland biedt vele oplossingen voor klant-gerelateerde problemen binnen DC.

Docenten: de Stichting Gelijkspanning Nederland biedt universiteiten, hogescholen en beroepsopleidingen een reeks van DC gerelateerde informatiebronnen en onderwijshulpmiddelen. Leergierige individuen die enthousiast zijn over DC kunnen worden gekoppeld aan informatiebronnen en opleidingsmogelijkheden die nodig zijn om innovatie vandaag en in de toekomst mogelijk te maken.

Publieke sector / beleidsmakers: de Stichting Gelijkspanning Nederland is een veelgevraagde deelnemer aan werkgroepen en platformen zoals de Rijksdienst voor ondernemend Nederland en Topsector Energie voor kennis en innovatie. De stichting geeft inzicht in kwesties rond wetgeving en regelgeving die de implementatie van DC-gerelateerde technologieën en infrastructuur belemmeren. De Stichting Gelijkspanning Nederland fungeert als pleitbezorger voor de implementatie van DC technologie binnen Nederland.