Koos Bijman

Koos is heel recent actief geworden bij de stichting Gelijkspanning Nederland. Van huis uit is Koos een IT’er, met een opleiding in automatisering en een carrière in de ICT.

Nu is ‘van huis uit’ een vreemd begrip voor een boerenzoon, die de kans kreeg om de boerderij over te nemen maar dat niet gedaan heeft. Er was iets anders wat hem trok, en dat was de opkomende automatisering aan het einde van de vorige eeuw. Dat begon met een stageplek bij een bedrijf en mondde uit in een functie als senior-adviseur in de ICT. In deze laatste rol heeft Koos in de keuken kunnen kijken van veel bedrijven in verschillende sectoren. Tevens heeft hij leiding gegeven aan veel projecten die als rode draad hadden het verbeteren van de automatisering van organisaties.

Na het afscheid bij een groot adviesbureau en een start als zzp’er was er tijd en ruimte voor nieuwe uitdagingen. Op dat moment kruiste Stichting Gelijkspanning Nederland zijn pad. Interesse was snel gewekt, een afspraak werd gemaakt en inmiddels is hij bestuurslid van de stichting.

De ervaring van Koos bij het starten, uitvoeren en afronden van projecten komt goed van pas in de stichting. Ook zijn ervaring met acquisitie en het onderhouden van relaties is nuttig bij de verspreiden van het gedachtegoed van gelijkspanning.

Uiteraard is er ook een leven buiten de stichting. Dat leven bestaat (o.a.) uit filosofie, en vooral de praktische toepassing daarvan, waarbij Koos een rol speelt als docent voor lesavonden en voor studieweekenden en -weken. Dan rest er ook tijd (veel te weinig) voor een gezinsleven met vrouw en twee dochters die al volwassen zijn en een eigen bestaan opbouwen, hetgeen ze goed afgaat.