Henry Lootens

Als het nieuwste en meest technisch onderlegde lid van de Stichting Gelijkspanning Nederland, heeft Henry een sterk, gepassioneerd geloof in de technologie van DC. Vanaf de universiteit tot in zijn werkzame leven en bij de Stichting Gelijkspanning Nederland heeft Henry zijn gehele professionele ontwikkeling en carrière doorgebracht, omringd door DC.

En het begon allemaal toevallig.

Tijdens het tweede jaar van zijn elektrotechniek bood een universitair docent Henry een project aan op basis van DC-technologie: een boot op zonne-energie. Een bescheiden project dat leidde tot een passie voor DC die tot op de dag van vandaag doorgaat. Dit leidde op zijn beurt tot leerling plaatsen in DC-gerelateerde industrieën, tot werkgelegenheid in het DC-veld, en uiteindelijk tot zijn betrokkenheid bij de Stichting Gelijkspanning Nederland.

Tijdens zijn tijd met de stichting heeft Henry een sterk netwerk opgebouwd van gelijkgestemde kennis-experts en technische installateurs. Hij positioneert zichzelf en de stichting als een bron van kennis en kunde voor de alledaagse werkelijkheid van succesvolle DC-projecten.

Met de hardnekkige overtuiging dat DC past bij alle aspecten van het energieveld, van kleine geïntegreerde systemen tot aan het nationale elektriciteitsnet, maakt Henry het zijn missie om de zichtbaarheid en succesvolle toepassing van de DC-technologie in Nederland en de wereld te vergroten.

Buiten de stichting is Henry echtgenoot, tech-liefhebber en fanatieke gamer.