Jaarplanning

4 december, 2020

Beste vrienden en volgers van Stichting Gelijkspanning Nederland,

2020 is nog niet voorbij, toch kunnen we al vaststellen dat het een bijzonder jaar is geweest. 2021 komt al snel dichterbij, daarom willen we jullie alvast een sneak-preview geven van wat we van plan zijn.  

Onze belangrijkste ambitie is om elkaar weer in het ‘echt’ te zien, zonder scherm erbij. We denken niet alleen na over een groot congres, zoals het European DC Forum in 2019 was, mogelijk in oktober 2021. Ook organiseren we graag een wat minder formele zomeractivitieit, als aftrap van de zomer, waarschijnlijk in juni 2021.  

Een tweede ambitie, misschien wel net zo belangrijk als de eerste, is dat we ons webinar-programma blijven voortzetten. Dit is heel goed ontvangen, onze webinars worden ook na de release nog gevonden. In zes voorjaarswebinars, van januari tot en met juni, nemen we evenveel DC projecten in het veld onder de loep, met extra aandacht voor wat er nu geleerd is in die projecten. Naast deze voorjaarswebinars plannen we ook 4 najaarswebinars, van september tot en met december. Daarvan zal er ten minste één in het teken van het congres staan.  

Onze derde ambitie loopt vooruit op waar we nu aan werken, het updaten van marktsegmenten van de Roadmap Gelijkspanning. Tijdens het werken aan deze update en de gesprekken met geïnterviewden kom een sterke behoefte naar voren. Het is nu voor mensen en partijen buiten de uitgevoerde projecten zeer moeilijk om te leren van die projecten. Opgestelde eindrapportages voor subsidieverstrekkers vereisen voorkennis die je als niet-betrokkene niet hebt. Hier werken wij met RVO en TKI Urban Energy in 2021 aan verder, om deze kennis te helpen ontsluiten.