Programma Smart Energie Solutions E-Laden

4 juli, 2022

De toekomst van het elektrisch laden

‘Meer elektrische auto’s = meer laadpalen’ is niet houdbaar.

Tijdens deze sessie wordt duidelijk gemaakt waarom simpelweg meer laadpalen plaatsen in de openbare ruimte geen goede aanpak is. Vanuit het perspectief van steeds meer elektrische auto’s lijkt dat logisch. Tegelijkertijd is er het besef bij experts uit energietechniek, dat het distributienet deze aanpak niet aan kan. We moeten dus op zoek naar een structureel andere oplossing.

Hoe dan?

Er is behoefte aan een laadsysteem dat meer regelbaarheid en flexibiliteit kan bieden, zonder een te groot beroep te doen op aansluitcapaciteit. Een systeem waarbij minder infra meer parkeerplekken bedient. Een systeem met een directe koppeling naar (eigen) duurzame opwek. Een systeem waarin qua tariefstelsel ook aandacht is voor huidige sociale ongelijkheid voor mensen die geen eigen laadpaal hebben.

De Stichting Gelijkspanning Nederland heeft verschillende specialisten uitgenodigd om hun visie op deze materie te geven en u als bezoeker waardevolle inzichten te geven over welke richting laadsystemen moeten ontwikkelen om toekomstbestendig te zijn.

Wanneer en waar? Smart Energy Solutions op 11 oktober van 9.00u tot 11.30u Industriepark Kleefse Waard.  Aansluitend biedt de organisatie u een lunch aan, voorafgaand aan het Smart Energy Solutions event.

Klik dan hier voor aanmelding

Voor vragen en/of opmerkingen over dit event kunt u contact opnemen met Pepijn van Willigenburg