Kaartverkoop DC on Tour editie 21 april

8 april, 2022

We heten iedereen welkom vanaf 14.30 welkom bij het Bouwhuis, Zilverstraat 69 in Zoetermeer. Om 15.00 stipt starten we met het inhoudelijke programma. Het Bouwhuis is de thuishaven van Bouwend Nederland. Ook FME, Federatie Metaal- en Elektrotechniek, is hier gevestigd. Fedet, Federatie Elektrotechniek, onderdeel van FME, houdt hier kantoor.

De aftrap verzorgen we in drie delen. Als eerste heten Pepijn van Willigenburg, voorzitter Stichting Gelijkspanning Nederland en Anne-Jaap Deinum, directeur van Fedet, iedereen welkom. Anne-Jaap vertelt over het belang van de Fedet en de toenemende aandacht voor gelijkspanning binnen de vereniging. Daarna licht Pepijn het programma voor heel DC-on-Tour en voor deze eerste aflevering in meer detail toe. De inleiding wordt afgesloten door ing. Nicole Kerkhof, adviseur Smart Energy projecten bij RVO. Veel onderzoeks- en demonstratieprojecten met DC-technologie worden mede door RVO en TKI Urban Energy gefinancierd en ondersteund.

Na deze inleiding komt drs. Ruut Schalij, senior consultant eRisk group, aan het woord. Hij geeft, vanuit diverse projecten op energiegebied voor o.a. regionale netbeheerders, producenten en overheden, een overzicht van de belangrijkste issues en obstakels in elektrische energie-infrastructuur (het net) waar we voor staan.

Na de pauze gaat Henry Lootens, bestuurder Stichting Gelijkspanning Nederland, verder met een toelichting op de verschillende mogelijkheden die gelijkspanningstechnologie (in combinatie met geavanceerde vermogenselektronica) kan bieden voor deze obstakels. Hierbij zijn ook korte Interviews met Vincent Ruyter, algemeen directeur iWell en Jan van Os, innovatiemanager ATAG Benelux, waarin vanuit de praktijk wordt ingezoomd op enkele van de mogelijkheden die gelijkspanningstechnologie kan bieden.

Tot slot sluiten we af met een bijdrage van Harry Stokman, oprichter DC Systems en onderdeel van Schneider Electric, waarin speciaal aandacht wordt gevraagd voor DC-microgrids, waarin meerdere gelijkspanningstechnologie√ęn bij elkaar worden gebracht. We sluiten rond 17.30 af met een netwerkborrel en daarna een lichte maaltijd.

Praktische tips:

  • Gratis parkeren kan in de parkeergarage van het Bouwhuis
  • Melden bij de slagboom aan de voorzijde
  • Het event zelf is op de 10de verdieping van het Bouwhuis, in het Auditorium

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar