Aankondiging evenementenserie “DC-on-Tour 2022”

17 januari, 2022

De afgelopen twee jaar zijn voor ons vreemd geweest; onze vaste momenten om elkaar te ontmoeten, op seminars, congressen of gewoon een nieuwjaarsbijeenkomst zijn allemaal niet door gegaan. Natuurlijk hebben we onze goed gewaardeerde serie met webinars opgezet. Dat blijven we doen, zo kan je live of naderhand op YouTube leren over allerlei relevante onderwerpen.

We zien echter naast nieuwe kennis opdoen, ook een sterke behoefte aan netwerken en nieuwe contacten opdoen. Tegelijkertijd is er enorm veel onzekerheid rondom Covid-19; wanneer kan en mag het wel, wanneer niet, met hoeveel mensen?, zitten?, staan?, eten en drinken?, sluiten om 17.00? Met dit in het achterhoofd hebben we binnen Stichting Gelijkspanning Nederland veel gesproken over een andere aanpak.
Deze nieuwe aanpak noemen we ‘DC on Tour’ en hiermee beginnen we in 2022.

Met DC-on-Tour organiseren we op 6 middagen verspreid over 2022 6 mini-congressen, voor 50 tot 75 deelnemers per middag. Deze congressen samen zijn het jaarcongres 2022. Per middag zijn er drie inhoudelijke sprekers. Alle bijdragen van deze middagen worden ook opgenomen en digitaal beschikbaar gesteld. Daarnaast maken we per middag van twee sprekers een verdiepend webinar. Deze webinars bieden de mogelijkheid om expertise, een bijzonder project of juist een vraagstuk extra onder de aandacht te brengen.

Elke bijeenkomst heeft een ander thema, maar wel hetzelfde format. De locatie waar we zijn heeft ook betekenis voor het thema van de bijeenkomst. Hierbij kan je denken aan thema’s als “DC vaardigheden en vakmanschap”, “uitdagingen vermogenselectronica”, “de rol van DC in het elektriciteitssysteem”, “Welke oplossingen kunnen Microgrids bieden”.

Op dit moment werken we aan de inhoudelijke invulling van het programma en de selectie van de data en locaties. Hierover informeren we jullie binnenkort verder. Als je een bijdrage wil leveren, neem dan contact op met Ronald Fransen (ronald.fransen@gelijkspanning.org).

Graag tot DC-on-Tour!

Team Stichting Gelijkspanning Nederland