Digitaal trainen – NPR9090

1 mei, 2020

De COVID-19 crisis houd ons dagelijks leven in de greep. Thuiswerken, geen fysiek contact en veel online afspraken. Thuiswerken wordt overal versneld uitgerold. Er wordt een groot beroep gedaan op ons creatieve vermogen, en is dus direct een kans om dingen anders te doen.  

Een van de kernactiviteiten van de Stichting Gelijkspanning Nederland is het verzorgen van trainingen voor bijvoorbeeld de NEN op het gebied van de NPR9090, NEN9140 en zonnepanelen. Dit is een belangrijk onderdeel van onze primaire taak: verspreiden van kennis over gelijkspanning. Ook is de branche er bij gebaat op de hoogte te kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en stand van techniek. 

Om de informatie stroom niet te laten stoppen tijdens de huidige situatie heeft de Stichting Gelijkspanning Nederland samen met de NEN de NPR9090 training van 26 maart volledig verhuisd naar een digitale omgeving. De training was precies zo als de “echte” versie en werd door de deelnemers als succesvol ervaren. Vanuit de NEN was dit de eerste pilot om het zo te doen, andere trainingen zullen dit voorbeeld volgen. “Interactief, nuttig, eigenlijk net zo goed als een klassikale training” was de bevinding van de deelnemers aan het einde van de dag.  

Bent u benieuwd of wij ook gelijkspanningstrainingen voor u op deze manier kunnen verzorgen? Neem gerust contact op! 

Figuur 1: NPR9090 training digitaal