Nieuwsbrief 11-11-2015: Project DOE DC van start

Op 2 november is het project DOE DC van start gegaan met een startbijeenkomst in de kas van Vreeken Bouvardia te Rijsenhout, bijgewoond door de deelnemende partijen en genodigden. Haarlemmermeer wethouder John Nederstigt heeft een inspirerende speech gehouden om de kick-off officieel in te luiden.   

Lees meer...

Nieuwsbrief 23-03-2015: Uitgave boek 'Groot gelijk: de toekomst van gelijkspanning in Nederland'

We zijn blij verrast door de overweldigende interesse van u allen in de gratis e-book van de publicatie van "Groot gelijk: de toekomst van gelijkspanning in Nederland." Hartelijk dank voor uw interesse en uw bijdrage aan dit succes. 

In navolging van het e-book is de publicatie nu ook in hardcover beschikbaar. Dit boek is exclusief via de Stichting Gelijkspanning te verkrijgen. U kunt het op de website van Stichting Gelijkspanning bestellen.

Lees meer...

Nieuwsbrief 02-10-2014: Publicatie Groot gelijk: de toekomst van gelijkspanning in Nederland

Gelijkspanning. Tot voor kort een haast vergeten term in de energietechniek. Echter gelijkspanning wordt steeds actueler, bijvoorbeeld in transport komen er meer HVDC-verbindingen. USB-aansluitingen voor kleine gebruikers en duurzame opwekking van zonnestroom. Maar er komt ook door nieuwe technische ontwikkelingen steeds meer elektronica in het net. Elektronica werkt nu eenmaal op gelijkspanning.

Lees meer...

Nieuwsbrief 09-01-2014: DC Congres 2014 - AC/DC: een kwestie van SMAAK?

Stichting Gelijkspanning neemt deel aan het congres "AC/DC: Een kwestie van smaak?" op 30 januari 2014 aan de TU Delft, in samenwerking met Direct Current bv, Joulz, Siemens, Philips, TU Delft en Cigré. Dit congres is vooral interessant voor netbeheerders, stakeholders, gebiedsontwikkelaars, werknemers en studenten van technische hogescholen en universiteiten, (lokale) overheden en beïnvloeders, duurzame ontwikkelingsbedrijven en energieleveranciers.  In het programma worden DC-toepassingen op de spanningsniveaus HV/DC, MVDC en LV/DC besproken.

Lees meer...